IZ PRIŠTINE STIŽE PRETNJA Kurti je pre godinu dana rekao da je on sila koju ne možemo ni svi zajedno da pobedimo, ali se prevario
EPA

 

„Dobro je da se premijer fokusira na unutrašnje nedostatke, za koje verujem da ih ima, a nadam se da ih i on identifikuje i razume, jedna od njih je bahatost vlasti koja je ovih devet meseci njihov prepoznatljiv znak”, rekao je Krasnići u emisiji „Rubikon“ na KTV.

Ocenio je da se Kurtijevo rezonovanje ne može uzeti kao faktičko stanje navodeći primere.

„Opozicione stranke smo mi, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova. U nekim opštinama imali su formalne koalicije i u nekim su pobedili, na primer u Kamenici, dok su, verujem, imali koalicije i u drugim opštinama zemljama.

DSK i Samoopredeljenje su imali koaliciju u Dragašu, tako da ne stoji činjenica da su se sve stranke ujedinile“, rekao je Krasnići.

Nisu se odazvali pozivu

Istakao je da DPK nije bila u koaliciji sa Samoopredeljenjem i da su im je ogranak u Vučitrnu uputio poziv, ali da se nisu odazvali.

„Čvrsto verujem da smo imali podršku birača Pokreta Samoopredeljenje u drugom krugu jer verujem da su oni izabrali gradonačelnika kao što je Ferit Idrizi, kako bi se prevazišao četvorogodišnji period stagnacije u Vučitrnu“, rekao je Krasnići.

Dodao je da je Pokret Samoopredeljenje jedina albanska stranka koja nije pobedila u nijednoj opštini u prvom krugu.

„Dakle, (Kurtijeva izjava) nije tačna, ali i da jeste, nije prošlo ni godinu dana od kada je Kurti izjavio i da i da se svi zajedno udružimo, on je sila koja će nas pobediti. Kako je moguće da u prvom krugu nisu osvojili nijednu opštinu, oni su jedina albanska politička partija koja nije dobila nijednu opštinu u prvom krugu“, rekao je Krasnići.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading