VJOSA OSMANI ZAPENILA To je laž, nisu tražili kosovsku zemlju!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani nazvala je lažima pisanje pojedinih portala da je obećala da će primeniti odluku Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, kako bi tzv. Kosovo dobilo poziv da učestvuje na Samitu za demokratiju koji organizuje američki predsednik Džozef Bajden.

Osmani je, kako prenosi Kljan Kosova, najavila i da će podneti tužbu protiv tih medija i svih koji objavljuju, kako je rekla, takvu propagandu.

Dodala je i da je takozavno Kosovo zaslužilo da bude pozvano na Samit, jer je, kako je navela, ''demokratsko''.

"Naši američki prijatelji nisu ti koji su ikada tražili kosovsku zemlju. Vreme političara koji su kosovsku zemlju stavili na tržište, prošlo je jednom zauvek", navela je ona.

Prethodno su pojedini portali na albanskom objavili da su im izvori iz ministarstava spoljnih poslova preneli da su za poziv Prištini za učešće na Samitu postavljeni određeni uslovi, kao i da je navodno Osmani obećala sprovođenje odluke Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani.

Kljan Kosova navodi da još nije zvanično potvrđeno da će Priština biti učesnik Samita za demokratiju, prenosi Kosovo onlajn.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading