ZAHLADNELI ODNOSI Amerikanci okrenuli leđa svom čedu, Priština "poljubila vrata"
Shutterstock

 

Univerzitetski profesor Bljerim Ljatifi prokomentarisao je to što Kosovo nije pozvano na Samit demokratije u organizaciji Sjedinjenih Američkih Država, navevši da je to veoma loša vest za Prištinu, prenosi Reporteri.

“To je samit demokratije i definitivno je mapa koja se pojavila u medijima a gde smo 'rangirani' sa Srbijom, Bosnom, Orbanovom Mađarskom i Belorusijom bila loša vest za Kosovo i mislim da nije dobro da to umanjujemo. Nije dobro da zatvaramo oči i kažemo da to nije ništa”, kaže Ljatifi.

Ljatifi kaže da ovo treba shvatiti kao poruku.

"Suština ovog neuspeha leži u svojevrsnom diplomatskom pritisku kojim američka vlada daje jasnu poruku vladi Kosova, koja je u dva pravca izrazila jasna oklevanja", kaže Ljatifi.

ZAHLADNELI ODNOSI Amerikanci okrenuli leđa svom čedu, Priština

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Smatra da jedno od objašnjenja zašto Kurti nije pozvan na samit možda leži u ozbiljnom zahlađenju diplomatskih odnosa između Kurtijeve vlade i američke administracije.

"Drugo moguće objašnjenje je da se Amerikanci sada bave drugim pitanjima i nemaju vremena za gubljenje na vladine zvaničnike neke male države”, objasnio je Ljatifi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading