PETKOVIĆ NAJAVIO Očekujem nastavak dijaloga o ZSO u drugoj polovini novembra
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Petković je, gostujući na TV Pink, rekao da Srbija čini sve da zaštiti srpski narod na KiM i zamolio međunarodnu zajednicu da "obrati pažnju na ono što radi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Kurti je opasan čovek, a mi moramo da se vratimo za pregovarački sto. Očekujem da u drugoj polovini novembra nastavimo razgovore, a prva tema tih razgovora je formiranje ZSO", rekao je Petković.


Na pitanje kako vidi sastanak lidera S SP Dragana Ðilasa u Stejt departmentu sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, Petković kaže da je "bedno i ponižavajuće" što je "Ðilas usred Amerike Srbe okarakterisao kao kriminalce".

"On je rekao kako je sever kriminalizovan i da zbog toga treba da se u potpunosti integriše u prištinske institucije. Po izveštajima kosovske policije, stopa kriminaliteta je sedam puta veća na jugu nego na severu", rekao je Petković i dodao da svako ko pristaje na Kurtijevu retoriku "pristaje na napad na srpski narod na KiM".

Petković je naglasio da Srbija nikada neće ostaviti svoj narod, te da "više nikada neće moći da se ponove oluje ili neki pogromi".

"Srbija čini više nego ikad da obezbedi sve srpskom narodu na KiM, potrebni su nam mir i stabilnost, kao i dijalog na kome insistiramo", poručio je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading