ZMIJA NIKADA NEĆE IZAĆI IZ ZATVORA Zveri iz OVK će odgovarati za svoje zločine
EPA/JERRY LAMPEN

 

Oni se terete za zločine nad Albancima, Srbima i Romima na Kosovu i u Albaniji, 1998/99. Zajedno sa Tačijem, optuženi su Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići. Optužnica Tačija (53), Veseljija (54), Seljimija (50) i Krasnićija (70) tereti za zlodela počinjena u 42 nelegalna pritvora OVK na Kosovu i u Albaniji nad najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno od marta 1998. do septembra 1999.

Kako se čulo na raspravi, većina svedoka sa preliminarnog spiska, koji su tužioci dostavili braniocima optuženih, iskaz će dati uživo u sudnici.

 "Čak 327 svedoka će biti na suđenju Hašimu Tačiju, najavilo je Tužilaštvo suda za zločine OVK u Hagu "

Tužilaštvo je ranije tvrdilo da će za početak suđenja biti spremno u januaru iduće godine, a branioci traže da proces ne počne pre polovine 2022.

Pretprocesni podnesak, u kojem će detaljno opisati dokazni postupak protiv optuženih, tužioci nameravaju da predaju 17. decembra, ako im sudija za prethodni postupak Nikola Giju to dozvoli. Četvorica optuženih uhapšena su na Kosovu 4. i 5. novembra prošle godine. U prvom pojavljivanju pred sudom, od 9. do 11. novembra, svi su izjavili da nisu krivi za zločine iz optužnice

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading