KURTI SPREMA NOVO KRVOPROLIĆE! Srpske službe provalile pakleni plan za 6. novembar na Valaču
EPA/GEORGI LICOVSKI

 

On je do detalja isplanirao ovu akciju, koju je najavio i jednom delu međunarodne zajednice od koje je dobio podršku za još jedan surovi napad na srpski narod i imovinu.

Srpske bezbednosne službe upoznate su s namerama Prištine, a kako Alo! saznaje, Kurti je o detaljima akcije upoznao veoma mali krug ljudi iz svog kabineta i trojicu ambasadora iz Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je zabrinut zbog pretnji Prištine i njihove namere da nakon 6. novembra zauzmu trafostanicu „Valač“, i dodao da su se grdno prevarili oni koji to planiraju da urade.

KURTI SPREMA NOVO KRVOPROLIĆE! Srpske službe provalile pakleni plan za 6. novembar na Valaču

Tanjug

 

On je poručio da onaj ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima.

- To bi bile za nas katastrofalno loše vesti, za naš narod, ali nisam siguran da bi to bile mnogo dobre vesti i za njih. Ko to planira, mora dobro da razmišlja o svojim postupcima. U svakom slučaju, nisam srećan, zabrinut sam, ali nemamo kud i možemo samo da vučemo iznuđene poteze. Nažalost, i to ne našom krivicom, zato je važno da se Briselski sporazum poštuje, da ne bismo bili u situaciji kao danas, ali grdno su se prevarili ako misle da im to odgovara - naglasio je Vučić.

 Biserko im opet ljubi skute

Kurti se prekjuče u svom kabinetu sastao s predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonjom Biserko, s kojom je razgovarao o saradnji i dobrosusedskim odnosima između zemalja Zapadnog Balkana.

KURTI SPREMA NOVO KRVOPROLIĆE! Srpske službe provalile pakleni plan za 6. novembar na Valaču

Privatna arhiva

 

Biserko i Kurti sastajali su se više puta do sada, a na poslednjem sastanku razgovarali su i o važnosti demokratizacije regiona, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavine prava i suočavanja s prošlošću. 

Prema našim saznanjima, jednu od ključnih uloga u zauzimanju jezera Gazivode i trafostanice „Valač“ mogao bi da ima i Kfor, ne svojim aktivnim učešćem u toj akciji, već upravo svojom pasivnošću, odnosno nemešanjem i nemim posmatranjem. Kurti je, kako saznajemo od izvora iz Prištine, planirao da ispred hidrocentrale i trafostanice najpre pošalje pripadnike tzv. kosovske

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading