KURTI SPREMA NOVO KRVOPROLIĆE! Srpske službe provalile pakleni plan za 6. novembar na Valaču
EPA/GEORGI LICOVSKI

 

On je do detalja isplanirao ovu akciju, koju je najavio i jednom delu međunarodne zajednice od koje je dobio podršku za još jedan surovi napad na srpski narod i imovinu.

Srpske bezbednosne službe upoznate su s namerama Prištine, a kako Alo! saznaje, Kurti je o detaljima akcije upoznao veoma mali krug ljudi iz svog kabineta i trojicu ambasadora iz Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je zabrinut zbog pretnji Prištine i njihove namere da nakon 6. novembra zauzmu trafostanicu „Valač“, i dodao da su se grdno prevarili oni koji to planiraju da urade.

Tanjug

 

On je poručio da onaj ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima.

- To bi bile za nas katastrofalno loše vesti, za naš narod, ali nisam siguran da bi to bile mnogo dobre vesti i za njih. Ko to planira, mora dobro da razmišlja o svojim postupcima. U svakom slučaju, nisam srećan, zabrinut sam, ali nemamo kud i možemo samo da vučemo iznuđene poteze. Nažalost, i to ne našom krivicom, zato je važno da se Briselski sporazum poštuje, da ne bismo bili u situaciji kao danas, ali grdno su se prevarili ako misle da im to odgovara - naglasio je Vučić.

 Biserko im opet ljubi skute

Kurti se prekjuče u svom kabinetu sastao s predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonjom Biserko, s kojom je razgovarao o saradnji i dobrosusedskim odnosima između zemalja Zapadnog Balkana.

Privatna arhiva

 

Biserko i Kurti sastajali su se više puta do sada, a na poslednjem sastanku razgovarali su i o važnosti demokratizacije regiona, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavine prava i suočavanja s prošlošću. 

Prema našim saznanjima, jednu od ključnih uloga u zauzimanju jezera Gazivode i trafostanice „Valač“ mogao bi da ima i Kfor, ne svojim aktivnim učešćem u toj akciji, već upravo svojom pasivnošću, odnosno nemešanjem i nemim posmatranjem. Kurti je, kako saznajemo od izvora iz Prištine, planirao da ispred hidrocentrale i trafostanice najpre pošalje pripadnike tzv. kosovske

Komentari (0)

Loading