Vučić odbrusio nemačkom ambasadoru u Prištini: Ne znam šta je problem?!
Tanjug/Rade Prelic

Na konstataciju da je Aljbin Kurti protestovao zbog boksera sa Kosova, koji su zaustavljeni na administrativnoj liniji, a nemački ambasador u Prištini reto prokomentarisao rečima da je to “zatvoreni, a ne otvoreni Balkan”, i da Srbija treba da bude kažnjena, Vučić je odgovorio:

“Lepo je što nemački ambasador nije reagovao kada je zabranjivano igračima od Crvene zvezde do juniora, omladinaca klubova, koji su samo hteli da igraju fudbal”.

On je rekao da ne zna šta je problem, budući da su njihovi dolazili u centralnu Srbiju i da nije bilo nikakvih posebnih problema, a da su mu ljudi iz Bokserskog saveza preneli da se bokseri iz Prištine nisu prijavili ili su pravili predstavu na administrativnom prelazu.

“Svejedno je. Da su me pitali, rekao da nemam preterani problem da učestvuju u sportskom takmičenju”, rekao je Vučić.

Primetio je da bi, kada bismo terali “mak na konac”, i tako se ponašali, to značilo da ne učestvujemo ni na Olimpijskim igrama.

“Hvala nemačkom ambasadoru što nas je upozorio. Zato ćemo još više da insistiramo na Otvorenom Balkanu, iako bi pojedini ambasadori iz Prištine želeli da naprave baš zatvoreni Balkan”, rekao je Vučić.

Uskoro sastanak sa Ramom i Zaevim u Beogradu

On je dodao da će za nekoliko dana, po povratku iz Glazgova, sastati sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, kako bi nastavili saradnju u okviru te inicijative.

“To sve pokazuje koliko je nekima malo potrebno da političku privrženost jednom ili nenaklonost drugom pokažu na malim, nevažnim stvarima”, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading