SRPSKU PRAVOSLAVNU ZEMLJU KOLONIZOVALI ALBANCI Francuska analitičarka upozorila: Pogledajte šta se desilo na Kosovu!
Alo/ Ilustracija

Francuska analitičarka Marion Marešal, koja vodi Institut društvenih, ekonomskih i političkih nauka u Lionu, objavila je na svom Tviter nalogu da je Kosovo istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali da su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani.

Komentarišući veliki dolazak muslimana u Francusku, iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska, Marešal je rekla da bi to moglo promeniti istoriju.

 

 

- Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci - rekla je Marešal.

Njenu izjavu preneli su i pojedini albanski mediji u Prištini, uz kritiku da ona nema "istorijsku osnovu", jer, kako navodi Reporteri, "Srbi su pokušali da kolonizuju Kosovo 1990-ih godina, a Albanci nisu bili muslimani tokom godina pre otomanske okupacije".

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

26.10.2021 13:04

Ambroz samozvani maršal je 1945 otvorio granicu sa Albanijom nebi li Evera Hoxu navukao sa alabanijom kao republiku SFRJ. Razlaz sa Staljinom, tito je izgubio Enverovu Albaniju koja se oslonila na Staljina ali je dobio najveću albansku sirotinju preko 100 hiljada familija naselilo Kosovo. Tito je dobro znao kako da uništi Srbiju,oformivši od Srbije AP Vojvodinu i AP Kosovo, a nije u isto vreme oformio "Krajinu" (koja je vekovima bila autonomno uređena) gde su apsolutnom većinom vekovima živeli Srbi....jest đavla, kada je njegova Hrvatska u pitanju !