NA KOSOVU ISKAZANA VELIKA PODRŠKA VUČIĆU Masovan odziv Srba podsticaj za Zajednicu srpskih opština
Alo!/M.J.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici Milan Radojević rekao je danas da će masovni izlazak Srba na lokalnim izborima na Kosovu pružiti legitimitet pregovaračkom timu i predsedniku Srbije da se izbore sa osnivanjem Zajednice srpskih opština (ZSO), prenosi Tanjug.

Radojević, koji je pobedio u Severnoj Mitrovici, poručio je da se dovodi u pitanje učešće Srba u kosovskim institucijama, ako ne bude napretka u pregovorima o ZSO.

U suprotnom, dodao je Radojević za TV Prva, Srbi su samo tu da bi međunarodna zajednica pokazala kako je Kosovo multietnička država.

Radojević je naveo da su uz sve incidente za vreme jednomesečne kampanje ogromna izlaznost i rezultati lokalnih izbora na zadovoljavajućem nivou.

Istakao je da je bilo jako teško fokusirati se na izbore kada je 20. septembra došlo do upada specijalnih jedinica na sever Kosova, a već 13. oktobra još jedan napad u kome je ranjen Srećko Sofronijević.

"Saradnja sa centralnom institucijom u Prištini, da budem iskren, maltene i ne postoji. Njihove akcije su pokazale kakve su njihove namere prema Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Radojević.

On je naveo da je situacija u Severnoj Mitrovici danas mirna, stabilna, ali da postoji zebnja građana zbog iščekivanja novih poteza vlasti iz Prištine.

NA KOSOVU ISKAZANA VELIKA PODRŠKA VUČIĆU Masovan odziv Srba podsticaj za Zajednicu srpskih opština

Alo

 

 

"(Aljbin) Kurti je izgubio na ovim lokalnim izborima, nije osvojio nijednu opštinu. To je težak udarac za njega i njegovu stranku, što se po nekoj stalnoj praksi oslikava udarcem na Srbe", kaže Radojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading