ALBANCI U DELIRIJUMU Srbija nikada neće priznati Kosovo
Foto: EPA

 

“Takva Srbija sluša samo Garašanina, koji je svoje Načertanije počeo rečenicom da je 'Srbija mala, ali da ne sme ostati takva'. Neće, dakle, odustati od Kosova taman da ova generacija političara postigne kompromisni sporazum sa Kosovom, što je malo verovatno”, rekao je Hadžikadunić.

Naveo je da današnju Srbiju istinski zanima samo njena relativna moć u odnosu na moguće regionalne rivale i povoljne spoljne okolnosti kojih još uvek nema.

“Zato Srbija radi na prvom i strpljivo čeka na ovo drugo. Jer ponašanje Srbije u odnosu na Kosovo je školski primer strateškog strpljenja, uporedivno recimo sa ponašanjem Kine u odnosu na Tajvan. I jedni i drugi čekaju dan kada će imati stratešku prednost. Drugim rečima, i jedni i drugi čekaju da američke bezbednosne garancije oslabe, u slučaju Srbije prema Kosovu, u slučaju Kine prema Tajvanu”, rekao je Hadžikadunić. 

Srbija zato, kako kaže, neće preći liniju na Jarinju, ne zbog poštovanja Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, na koju se najčešće poziva, nego zbog “američke vojne čizme na Kosovu”. 

Za sada, dodaje, Srbija samo testira živce demonstracijom vazdušne sile uz samo Kosovo. 

“Bez Euleksa ili američke vojne sile na Kosovu ništa ne bi zaustavilo srpske tenkove da pređu granicu. Baš kao što ništa neće zaustaviti Kinu u odnosu na Tajvan kad proceni da su dovoljno snažni da to sami urade”, naveo je Hadžikadunić.

 

Komentari (1)

Loading
Миомир

16.10.2021 19:36

Шта бре лупаш ти, хохштаплерчино муслиманска, ко тебе шта пита а везано за Косово и Метохију која је саставни део СРБИЈЕ било, јесте и биће за сва времена. Запамтите то и не лупетајте више ђубрад белосветска и гледајте своја посла будалетине злобне и накарадне. Марш багро белосветска. ФУЈ.