SAZNANJE SRPSKIH OBAVEŠTAJACA Kurti sutra planira novi udar na Kosovu, šalje ROSU na sever pokrajine
Alo/ Ilustracija

 

Lažni premijer lažne države Aljbin Kurti namerava da ponovo napadne Srbe na severu Kosova. Prema informacijama srpskih obaveštajaca, oni za sutra planiraju novi udar na Srbe.

Policija lažne države Kosovo i specijalna jedinica ROSU uveliko kuju planove da još jednom krenu na sever pokrajine. Kurtijev plan je, da pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za nedelju 17. oktobar, izazove nove incidente i izvrši nasilje nad Srbima.

– Aljbin Kurti će najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever. Posle onih napada u sredu, kada su pokušali da demonstriraju silu bojevom municijom, gumenim mecima, šok bombama i prolivanjem srpske krvi na ulicama, oni nemaju da se zaustave. To im je skupljanje poena pred lokalne izbore u nedelju, a dodatno ih ohrabruje i to što su izostale konkretne reakcije međunarodne zajednice – objašnjava sagovornik Informera

Sa druge strane, Vojska Srbije nalazi se u stanju povišene borbene gotovosti i spremna je da za najviše 48 sati uđe na Kosovo i zaštiti Srbe.

Podsetimo, pripadnici kosovske policije i specijalaca ROSU su u sredu, naravno, bez dozvole gradonačelnika, upali na teritoriju Severne Mitrovice i pucali na okupljene koji su mirno protestovali. Tom prilikom je ranjen i Srećko Sofronijević, koji je hitno operisan i još se nalazi na intenzivnoj nezi.

Komentari (1)

Loading
Jelka

15.10.2021 12:08

i bez obavestsjnih izvora znamo da ce pred lokalne izbore slati ROSU na Severu KiM,da zastrasi Srbe da ne izadju na biralista, ali tskodje znamo da ih Vojska Srbije nece ostaviti nezasticene....Neka to oni znaju!