KURTI KORISTI SVAKU SITUACIJU ZA DESTABILIZACIJU Milovan Drecun reagovao na današnju akciju Prištine na severu pokrajne
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Sve što Kurti radi, svi incidenti i napadi na Srbe, koji su, kaže, deo kontinuirane i smišljene akcije, ima za cilj da kod Srba stvori psihozu i natera ih da se isele u što većem broju.

Drecun je ocenio da je sada potrebna trezvena, odmerena reakcija kao što je postojala u slučaju tablica.

"Potrebna nam je akcija sa dovoljno snažnom porukom. Prva linija odbrane od ovakvih akcija Prištine je naš narod koji je pokazao da može veoma brzo da se organizuje i blokira upade mehanizovanih jedinica, odnosno specijalne policije, ali reakcija našeg naroda mora biti sinhronizovana i usklađena sa našim zvaničnim organima u Beogradu", rekao je.

Drecun je naglasio da takav odgovor čini jak bedem bilo kakvim pokušajima Prištine da izazove nasilje nad Srbima.

Drecun je rekao da se na današnjim snimcima mogala čuti vatra iz dugih cevi i otvaranje paljbe iz teških mitraljeza.

Sve to, kako kaže, ne treba da čudi jer je prištinski zvaničnik Glauk Konjufca i pre događaja na administrativnoj liniji, rekao da imaju tajni plan koji treba da dovede do pojačanog prisustva kosovskih institucija na severu.

Drecun je ukazao da, ako se na to doda i ono što je rekao specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar - da su Kurtiju dali saglasnost da sprovodi mere reciprociteta, to znači da se radi se o nečemu što je planirano.

Drecun je naglasio da se borba protiv šverca robe ne vodi dugim cevima i specijalnim jedinicama.

"Priština, čini mi se igra igru koja nama treba da veže ruke u odlučujućim situacijama", ocenio je Drecun i naglasio da je Srbija jasno i glasno rekla da međunarodno prisustvo Kfora treba da spreči bilo kakav novi novi pogrom, a u suprotnom ćemo mi upotrebiti naše kapacitete da zaštitimo naš narod.

Priština, kako kaže, uvek izaziva incidente i sprovodi nasilje, do mere da nam ne daju povod za bilo kakvu intervenciju.

"To kontinuirano rade, na nama je da insistiramo da međunarodni prisustvo odradi svoj deo posla", rekao je Drecun i dodao da ga zabrinjava ocena Kfora da je to legalna policijska akcija protiv kriminala.

On je naglasio da to nije legalna akcija kada specijalna policija puca na narod kada dođu da uzmu lekova iz apoteke.

Drecun je upozorio i na odluku Prištine da za 50 odsto poveća snage specijanih operativnih jedinica koje, kako kaže, planiraju da koriste protiv srpskog naroda.


BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading