SITUACIJA NA PRELAZIMA Komandant Kfora obišao patrole na prelazima Jarinje i Brnjak
Printscreen

Kfor je pojačao svoje privremeno prisustvo na severu Kosova, u znak podrške sporazuma imeđu Beograda i Prištine o povlačenju pripadnika Specijalnih jedinica Kosovske policije i uklanjanjna barikada na prelazima Jarinje i Brnjak, gde us Srbi protestovali, zbog uredbe o privremenim tablicam za vozila koja ulaze na Kosovo sa srpskim regpostarskim tablicama i dolaska specijalnih jedinica Rosu.

"Jedinice Kfora potpuno su spremne za obavljanje ovog važnog zadatka u cilju podrške lokalnoj i regionalnoj stabilnosti“, rekao je general -major Federiči, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je proteklih dana vodio razgovore sa svim uključenim stranama i redovno izveštavao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i komandni lanac  NATO.

"Zahvaljujem institucijama na Kosovu, gradonačelnicima severnih opština i svim zainteresovanim stranama koje su doprinele deeskalaciji situacije na njihovim naporima, i radujem se što ću ostati u kontaktu sa njima“, istakao je Federiči.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading