ALBANCI NE PRESTAJU DA MALTRETIRAJU SRBE Borislav Savić: Oduzeli su mi srpsku ličnu kartu, bez razloga mi napisali prijavu
Printscreen

 

Zbog toga što se usprotivio oduzimanju dokumenta policajac je tražio da ode sa njim u policijsku stanici u Gračanici gde mu je, kako tvrdi, bez razloga napisana i kazna za verbalno uznemiravanje.

“Rekao sam da nema pravo da mi uzme ličnu kartu. Policajac je počeo drsko da se ponaša”, ispričao je Savić za TV Prva kome je jedna kazna napisana kod njega kući, a druga za verbalno uznemiravanje u policijskoj stanici.

Ceo taj događaj vidi kao uznemiravanje njega i njegove porodice. 

"Sedeli su mi ispred kuće dva sata, maltretirali nas. Bila su dva policajca, jedan je rekao da mi ne piše kaznu, a mlađi je rekao ‘pisaću mu kaznu da vide ko je vlast ovde'", rekao je Savić koji ceo taj slučaj dovodi u vezu i sa politikom i dešavanjima u vezi sa registarskim tablicama. 

Naveo je da je pristao da plati kaznu, ali da je tražio da mu se dvojica policijaca koja su došla automobilom ispred njegove kuće obraćaju na srpskom, pošto albanski jezik ne razume. 

Kaže da mu je policajac rekao da ne razume srpski i počeo je u jednom trenutku da priča na nemačkom, a kad mu je napisao kaznu rekao mu je da će mu oduzeti ličnu kartu do daljeg.

Savić je naveo da je tražio da odu u policijsku stanicu u Gračanici, gde se uputio sa ocem i bratom, ali da su izbačeni iz stanice i da mu je napisana još jedna kazna i to za verbalno uznemiravanje. 

“Ne znam zašto su nas izbacili. Tražio sam da pričam sa komandirom stanice, da mi vrate ličnu kartu. Nisu mi dozvolili da pričam sa komadirom, izbacili su nas iz stanice, ličnu kartu su mi uzeli dok ne platim kaznu. Mi smo tada otišli najnormalnije. Da sam ih verbalno napao oni bi mene istog dana uhapsili. Sve je to neka njihova provokacija. Nisam imao nikakav kontakat s njima niti verbalni, niti fizički”, kaže Savić. 

Naveo je da je platio kaznu posle četiri dana i da mu je tada vraćena lična karta. 

Kaznu za paljenje trave platio je 100 evra, a za verbalno uznemiravanje ide na suđenje. 

Savić kaže da nije imao novca da plati kaznu, da nema stalan posao i da je otac dvoje dece. 

Zahvalio je kandidatkinji za gradonačelnika Gračanice Ljiljani Šubarić što mu je pomogla da plati kaznu, kao i predstavnicima opštine Lipljan. 

Zbog oduzimanja lične karte, kaže Savić, propustio je revakcinu jer nije imao dokumenta. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading