HARADINAJ BESNO PORUČIO KURTIJU Za ovo što si nam uradio moraš biti kažnjen!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

- Molimo kosovsku vladu da odmah objavi integralni tekst sporazuma o registarskim tablicama. Ako je istina da je vlada pristala da se prema severu ponaša drugačije od ostatka Kosova, ovo je za nas potpuno neprihvatljivo i kažnjivo.

Ne može se uticati na unitarni karakter države. Takođe, besni smo zbog poistovećivanja specijalne policije Kosova sa kriminalnim grupama koje su blokirale puteve na severu. To je prekršaj i udarac suverenitetu Kosova! - napisao je na Fejsbuku Ramuš Haradinaj i dodao:

- Dakle, sporazum da KFOR preuzme očuvanje reda na severu, kada je ovo ekskluzivna kompetencija državnih institucija i kada je misija KFOR-a vojska, to je povratak i koncesija protiv Srbije i sa ozbiljnim posledicama po Kosovo. 

Premijer ima dužnost da razjasni narodu o svaki detalj ovog sporazuma i hitno podnese izveštaj Skupštini Kosova. Niko nema mandat da potpiše bilo kakav sporazum koji može biti suprotan suverenitetu zemlje! - napisao je ogorčeno Haradinaj polse postizanja sporazuma Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni predlog za deeskalaciju situacije na severu Kosova i Metohije.

Vučić je preneo da su se, pod tačkom 1, obe strane u Briselu dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, simultano sa uklanjanjem barikada, 2. oktobra od 8 sati, i da se ROSU povuku najkasnije do 16 sati tog dana.

- Došli smo do neke vrste kompromisnog rešenja za deeskalaciju situacije na severu Kosova, kojim sam veoma zadovoljan. Dogovoreno je da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 sati simultano sa uklanjanjem barikada, najkasnije do 16 sati - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
ja

30.09.2021 18:17

Vidi kako prolazite kad vas Hrvatine i Milanovic savetuju.

Pravda

01.10.2021 01:58

Svi cete vi biti kaznjeni,samo polako,pravda je spora ali dostizna.