MILOVAN DRECUN Kurti dobio dobru lekciju da ovako nešto više ne pokušava!
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Kako Drecun ističe za Kosovo onlajn ovo je "prvi korak za stvaranje mirnije situcije i dalje pregovore za tablice i slobodu kretanja". 

"Formirana je radna grupa koja će se u narednom periodu baviti tim najtežim pitanjima iz tehničkih pregovora, koje je Borko Stefanović dogovorio, pored zajedničkog upravljanja prelazima. Sloboda kretanja je od životne važnosti za Srbe, a pogotovo je važno što su predstavnici EU insistirali na primeni prethodnih sporazuma, uključujući i ZSO. Mislim da će ova deeskalacija situacije stvoriti uslove za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine imajući u vidu da se sada vidi da je ponašanje Prištine i akcija Rosu bila apsolutna nepotrebna", kaže Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju ističe da je "Kurti pokušao da demonstrira moć".

"On je takvim političkim avanturizmom ozbiljno ugrozio mir na Kosovu i Metohiji, pogotovo na severu i sada se te specijalne jedinice vraćaju podvijenog repa. Treba biti samo oprezan da li će možda u budućnosti pokušati nešto slično, ali ovo će mu biti dobra lekcija, i ne samo Kurtiju nego i onima koji su ga podržavali, da ovo nije put kojim treba da se ide u rešavanju problema", naveo je Drecun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading