KURTIJA RAZAPINJU U LAŽNOJ DRŽAVI Sada je povratak srpskih tenkova i aviona prihvatljiv i opravdan!
alo

Kako je rekao, kosovskom premijeru je trebao hladan tuš iz Stejt departmenta i međunarodnih partnera da bi dobio predavanje o potrebi za dijalogom,  procesu kojim je do juče ismevan i na populistički način instrumentalizovan za dobijanje glasova.

"Premijer je odlučio da uči samo patnjom nakon greške. Međutim, ove lekcije o politici mnogo koštaju Kosovo jer s jedne strane ozbiljno narušavaju odnos poverenja sa našim saveznicima. S druge strane, učinili su međunarodno prihvatljivim i opravdanim povratak srpskih tenkova i aviona na granicu Kosova, kršeći sigurnosnu tampon zonu predviđenu Kumanovskim sporazumom.

Takođe, ova gorka lekcija izazvala je nazadovanje ne samo na nivou spoljne politike već i unutar unutrašnje politike jer je prvi put posle devet godina postalo neophodno da se Kfor vrati na prelaze na Kosovu. Kosovska policija je uspela da upravlja kosovskim prelazima bez prisustva Kfora nakon što su trupe Kfora sa Kosovskom policijom u junu 2011. odblokirale puteve na severu od ranije postavljenih barikada", napisao je Nurelari.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading