STANO VERUJE U DIJALOG Očekuje dolazak glavnih pregovarača u Brisel
Foto: Youtube/Printscreen

Stano je na redovnoj konferencije EK za medije naglasio da će prvi pozitivan korak u rešavanju situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

EU je jasna u svojoj poruci da je deeskalacija ključna reč za trenutnu situaciju između Beograda i Prištine, ali i u oceni da su za spuštanje tenzija prvenstveno odgovorne dve strane, smatra Stano i dodaje da će ”oni iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deeskalaciju situacije", jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za koga.

On je ocenio da dijalog nije propao jer EU veruje da će na kraju biti moguće da se obe strane dogovore "a mi smo tu da im pomognemo u tome”.

Dodao je da je EU na svim nivoima od početka ''''snažno angažovana'''' u diplomastkim naporima za smirivanje situacije na KiM i to kako na terenu sa Beogradom i Prištinom, tako i sa međunarodnim partnerima.

Stano je potvrdio da se šef diplomatije EU Žosep Borelj juče ponovo telefonom čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading