ZLO NE MIRUJE Petković: Kurti je za šaku glasova spreman na sve
Tanjug

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Petković pita kako to Kurti planira da pregovara dok na goloruki narod na severu pokrajine ide dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperima i suzavcem.

Kaže da je zvanični Beograd uvek isticao da je spreman na razgovor i dijalog, ali pita o kom dijalogu je reč dok Priština na naš narod drži uperene snajpere i duge cevi i dok mu se brutalno brani sloboda kretanja.

Kompromis može da se postiže u razgovoru, ali ne i sa nasilničkom i agresorskom politikom Prištine, to neka svima bude jasno, poručuje Petković.

Navodi i da jedini koji ima "ogoljeni interes da izazove inicidente na severu Kosova i Metohije jeste Kurti, koji je za šaku glasova spreman na sve".

"Prvo je pokušao da odloži izbore pozivajući se na pandemiju koronavirusa. Kada mu to nije pošlo za rukom, pribegao je ovim ekstremnim potezima kojima pokušava da vodi kampanju za lokalne izbore", navodi Petković, te dodaje da se Kurti ovog puta prevario, jer, kako kaže, preko puta sebe nema lojalne Srbe kojima može da diriguje i koji će biti statisti u njegovoj predizbornoj kampanji, već narod koji je danonoćno spreman da mirnim sredstvima brani svoje pravo na normalan život, svoj ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Protest i odgovor srpskog naroda na prelazima Jarinje i Brnjak nisu nikakva jednostrana akcija, već reakcija našeg naroda na protivpravne akcije Prištine koja 3077 dana otvoreno krši Briselski sporazum i sada hoće da zaustavi život na severu pokrajine, upozorava Petković i poručuje: "Mi na to nikada nećemo pristati".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading