TAČIJEV SAVETNIK OTKRIO NAJVEĆI STRAH ALBANACA Ovo što radi Vučić je čudesno!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Naime, vlasti u Prištini u ponedeljak su počele sa primenom recipročnih mera, te srpskim vozilima se skidaju tablice i stavljaju privremene. To je izazvalo nezadovoljstvo građana Srbije, a neki od njih proveli su noć na prelazima u znak protesta. Čak su i tokom noći osvanuli transparenti "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština".

Behrami je istakao da jednostrana odluka premijera tzv. Kosova bez koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama o pokretanju Specijalne jedinice na sever, imaće velike višedimenzionalne posledice u narednim danima i nedeljama.

"Ovom odlukom, Kurti je otvorio put ponovnoj instalaciji paralelnih struktura na severu, ponovnom otvaranju barikada i čuvarima mostova! Njegova odluka nije slučajna i ima za cilj da zaustavi dijalog i obezvredi sve sporazume postignute u poslednjoj deceniji u Briselu i Vašingtonu. Pokušaj prepravljanja istorije Kosova nikada ne bi trebalo da bude opis zadatka premijera tzv. Kosova. Ovo čudesno radi srpski predsednik Vučić!", naveo je Behrami, a prenosi Kosovo onlajn.

"Aljbin nema plan kako će se ponašati sutra, prekosutra i narednih nedelja i meseci. Dok će se za građane Mitrovice vratiti stare slike nestabilnosti i nedostatka predvidljivosti", dodao je on.

Komentari (0)

Loading