SRPSKI POLITIČAR OTKRIO ŠTA SPREMAJU ALBANCI Sutra sprovode u delo plan! Krši se Briselski sporazum i ostvaruje najcrnji scenario
Shutterstock

 

Kako se navodi u saopštenju "jedini cilj ovakvih neuračunljivih akcija Aljbina Kurtija jeste da izazove provokacije i opasnu destabilizaciju prilika na prostoru Kosova i Metohije i direktno ugrozi mir i stabilnost. Svi treba da znaju da je Kurti čovek koji želi da izazove incidente po svaku cenu, što će stvoriti potpuni zastoj života na severu KiM, koji će trajati sve dok se ne prekine neopravdan napad i ugnjetavanje srpskog naroda". 

"Od dolaska Aljbina Kurtija, akcija koju planira da sprovede sutra, a koju je danas započeo postavljanjem dodatne infrastrukture na Jarinju i na drugim administrativnim prelazima, najopasnija je provokacija i pretnja po srpski narod na Kosovu i Metohiji. Do nje dolazi nakon sramne presude Ivanu Todosijeviću i predstavlja očigledni nastavak politike pritisaka, pogotovu u trenutku kada se očekuje trećestepena odluka koja se neće odnositi samo na Ivana Todosijevića, već na ceo srpski narod, što svima treba da bude jasno", piše u saopštenju. 

TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

 

Kako se navodi u saopštenju "Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom". 

"Ovim represivnim merama posebno će biti pogođen naš narod na severu Kosova i Metohije, što je i jedan od glavnih ciljeva Prištine. Na ovaj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i zato će Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine. Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti Kurtiju da im se na ovaj način krše prava i ugrožavaju dve najsvetije vrednosti - pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu govora i zato ćemo biti istrajni u zašiti prava srpskog naroda na KiM".

Komentari (0)

Loading