UMESTO DA VODI DIJALOG, PRIŠTINA PRETI SRBIMA Petković im poručio - uzalud sanjate o Severu
Foto: Printskrin Hepi TV

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je političarima iz Prištine uzalud da prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa, jer je takav scenario osuđen na propast.

Bolje je da pristupite formiranju ZSO jer je to jedini plan koji ima budućnost kada su u pitanju srpske sredine na KIM, poručio je on Prištini

Takoše, dodao je, nikome neće poći za rukom da ugasi srpske sredine južno od Ibra i asimiluje Srbe koji tamo žive. Mi ćemo nastaviti da budemo prisutni svuda gde je srpski narod, da ulažemo, gradimo i radimo u srpskim sredinama, saopšteno je iz Kancelarije.

Petković je tako odgovorio na provokacije iz Prištine da će pojačati vojno, bezbednosno ili policijsko prisustvo na severu pokrajine i poručio albanskim političarima da ne pokušavaju ni da prete, a kamoli takve akcije sprovode u delo jer to Beograd neće dozvoliti.

"Beograd je spreman da sva otvorena pitanja sa Prištinom rešava u dijalogu i za pregovaračkim stolom, a umesto konstruktivne ruke saradnje od strane albanskih političara stižu pozivi na oružane sukobe i pretnje. U takvoj atmosferi nije moguće graditi suživot i osnov za normalizaciju odnosa", rekao je Petković.

Komentari (0)

Loading