LOKALNI IZBORI NA KiM Zakazani za 17. oktobar
EPA/ Antonio Bat

Na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji neće biti odloženi i pored takvih zahteva, za kandidate za gradonačelnike i skupštine opština biće odštampano 1.698.600 glasačkih listića, izjavio je portparol CIA Valjmir Elezi.

"Dakle, ukupan broj glasačkih listića koji će biti odštampani za dve vrste izbora 17. oktobra je: 3.397.200 glasačkih listića. Prema odluci CIK-a, biće štampano 186.848 glasačkih listića manje od broja birača ili u procentima 9,91 odsto i to je praksa koja se primenjivala u prošlim izbornim procesima", rekao je Elezi.

On je podsetio da je na poslednjim parlamentarnim izborima, koji su održani u februaru, CIK je štampao oko 178.000 glasačkih listića manje od broja birača.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani za 17. oktobar neće biti odloženi, jer nema konsenzusa između vlasti i opozicije, izjavila je u ponedeljak predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, nakon konsultativnog sastanka sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Kosovski institut za javno zdravlje je u subotu preporučio da se, zbog epidemiološke situacije, lokalni izbori odlože.

Radne grupe Instituta tražila je odlaganje zbog "uticaja koji bi sam izborni proces mogao da ima na uvećanje broja zaraženih koronavirusom".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading