PETAR PETKOVIĆ Tajkun Đilas je poslednji koji treba da drži lekcije Aleksandru Vučiću o Kosovu i Metohiji
Tanjug/Strahinja Aćimović

Za razliku od njih, država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem čini sve da ojača srpske instuticije na prostoru Kosova i Metohije, kroz gradnju Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Kliničko bolničkog centra u Gračanici, novih škola, vrtića, puteva, ekonomskih ulaganja...

Umesto da objasni narodu zašto je sa svojim firmama zgrtao milione na reklamnom prostoru i pustošenju gradske kase dok je takozvano Kosovo proglašavalo nezavisnost, Đilas se služi najotvorenijim izmišljotinama. Međutim, narod na Kosovu i Metohiji ima 619 miliona razloga da mu ne veruje ni reč jer dobro znaju ko se istinski bori za njih i njihova prava. 

Samo zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću koji nije podlegao pritiscima izbegnuta je zamka u Briselu da policiju za region sever većinski čine Albanci i zato je danas sastav policije 97 odsto srpski. 

Samo zahvaljujući zalaganju predsednika Vučića izbačena je odredba iz Briselskog sporazuma da takozvano Kosovo dobije stolicu u UN. Zato su Đilas i njegovi koalicioni partneri prebacili pregovore o KiM iz Ujedinjenih nacija gde je Srbija imala većinsku podršku, u Evropsku uniju gde većina članica priznaje takozvanu nezavisnost Kosova. Njihovom ličnom odlukom, Euleks je došao na Kosovo i Metohiju da radi na jačanju institucija takozvanog Kosova, dok s druge strane taj isti Euleks do dana današnjeg nije rešio ubistvo nijednog Srbina. 

Takođe, takozvano Kosovo nije dobilo svoj pozivni broj kao nezavisna država nego mu je ustupljen dodatni broj države Srbije za teritorijalnu oblast i to na korišćenje, što može da potvrdi i Međunarodna telekomunikaciona unija. 

Umesto toga, Đilasov saradnik Borko Stefanović potpisao je sedam štetnih sporazuma u Briselu, među kojima je i onaj koji se tiče registarskih tablica, ličnih karata, slobode kretanja, kada je na Jarinju i Brnjaku postavio svojevrsnu granicu između Srba na Kosovu i Metohiji i Srba u centralnoj Srbiji. 

Zahvaljujući njima Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je odluku o takozvanoj legalnosti Kosova na međunarodnoj sceni. 

Tandem Đilas-Borko Stefanović dogovorio je sa Robertom Kuperom da takozvani operator prenosnog sistema Kostt dobije zasebnu kontrolu oblast.  

I ovo su sve činjenice. Zato umesto lažnih optužbi na račun predsednika Srbije, neka Đilas odgovori zašto nikada nije osudio nijedan napad na srpsku decu i starce na Kosovu i Metohiji? 

Gde je bio da se oglasi i drži vanredne konferencije za štampu kada je napadnut Nikola Perić iz Gojbulje ili Dragica Gašić iz Đakovice? Gde je bio kada je pretučen Ranko Bacić iz Kline ili Mirjana Dedić iz Orahovca? Zato nema ni moralno ni bilo koje drugo pravo da uopšte pomene Srbe sa Kosova i Metohije, jer ne zna ni gde se Gojbulja ni Klina nalaze.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading