HITNO Uhapšen političar na Kosovu
EPA/STRINGER

 

Predsednik Socijaldemokratske partije Kosova Dardan Molićaj i još pet aktivista ove stranke uhapšeni su nakon što je prekinuta konferencija za novinare predsednice Specijalizovanih veća Kosova Ekaterine Trendafilove u Prištini, javlja prištinska "Koha ditore".

Kako navodi, oni su uhapšeni ispred objekta u kojem se održavala konferencija.

U Prištini je danas prekinuta konferencija za novinare Trendafilove kada su se dve osobe pojavile ispred nje i počele da prave buku.

Uoči konferencije organizovani su protesti ispred suda, a demonstranti su optužili Trendafilovu da pokušava da promeni istoriju Kosova, prenosi "Koha ditore".

Demonstranti su ispred suda uzvikivali slogane protiv Trendafilove i Specijalnog suda i nosili transparente da na KiM nije bilo etničkih zločina i da zato ne može da se sudi.

Oni su, kako prenosi Reporteri, rekli da je Trendafilova predsednica "nepravednog suda koji ne može da donese mir" i tvrdili da taj sud želi da promeni istoriju rata na KiM i predstavi ga kao rat između, kako su se izrazili, "dva agresora, a ne kao rat za slobodu".

Takođe na transparentima je bilo istaknuto da treba za sve zločine da se sudi, a ne da se "štite zločini koje je počinila Srbija", kao i da treba da se sarađuje i sa institucijama u Prištini ne samo u Beogradu.

- Sramota, sramota što štitite zločine koje je počinila Srbija - pisalo je na jednom transparentom.

Trendafilova je rekla da joj je žao što ne razume albanski jezik i što, samim tim, ne zna šta su dvojica aktivista rekli, ali ih je pozvala da prisustvuju konfenciji i postave joj pitanja.

Kako je ranije najavljeno Trendafilova koja je u poseti Prištini bi trebalo da poseti i severni deo Kosovske Mitrovice.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading