RASTU TENZIJE Poruka iz Prištine odzvanja Srbijom!
Tanjug

O članu 10 Briselskog sporazuma, kojim je dogovoreno da Apelacioni sud u Prištini uspostaviti veća koja će biti sastavljena od dvojice kosovskih Srba i jednog Albanca za sve opštine u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, Gaši je kazao da u Krivičnom zakonu Kosova to ne postoji.

– Razumem da je u Briselu potpisan neki sporazum, ali jednostavno to apsolutno ne vredi ništa jer nije promenjen Zakon o krivičnom postupku na Kosovu. Kada bi se to promenilo, da imamo posebne članove zakona ili poseban zakon za Srbe, poseban za Albance, to bi bio kraj sveta. Nigde u svetu nema zakon za jednu naciju, zakoni su za svakog koji živi na teritoriji Kosova. Zakon ne bi trebalo da bude i nikad neće biti poseban za Srbe, poseban za Albance ili neku drugi naciju. Ukoliko neko smatra da nije presuda po zakonu ima pravo da podnese žalbu Vrhovnom sudu Kosova i tu se završava priča oko gospodina Ivana Todosijevića – kaže Gaši, prenosi Kosovo onlajn.

On smatra da “nije normalno” da sudije i tužioci srpske nacionalnosti bojkotuju rad institucija u kojima rade zbog presude Ivanu Todosijeviću, za koga kaže da je osuđen kaznom zatvora od dve godine zbog izazivanja nacionalne mržnje, a da njegov advokat kada dobije presudu može podneti žalbu Vrhovnom sudu Kosova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading