NAPAD NA DEČAKA PODMUKLI UDAR NA SRBE Snažna osuda Srpske liste sramnog čina kosovskih Albanaca
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Predsednik Srpsle liste Goran Rakcih kaže da je današnji napad na dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Mihajla S. u Kamenici sramni i podmukli udarac na opstanak i ostanak Srba na tim prostorima.

U saopštenju koje je dostavila medijima Srpska lista, Rakić poziva sve relevantne faktore na Kosovu da budu svesni činjenice da su takvi napadi kap koja preliva čašu i da sem straha od napada na Srbe postoji još veći strah od ćutnje institucija na Kosovu koje treba da brinu o bezbednosti svih građana.

"Zatvaranje očiju pred ovakvim problemima ohrabruje one koji incidente čine, da nastave u svojoj očiglednoj nameri zastrašivanja Srba", poručuje Rakić.
Od nadležnih traži da reaguju odmah, jer će, kako navodi, ako neko bude stradao reakcija biti uzaludna.

"Srbi imaju pravo da mirno žive na svojim imanjima i to im pravo niko ne može osporiti. Žalosno je da se u svakodnevici našeg naroda kao uobičajeno postavLja pitanje šta nas sledeće strašnije od fizičkog napada očekuje", navodi Rakić.

On naglašava da glas protiv tog, ali i svih prethodnih napada, moraju podići i međunarodne institucije i organizacije, jer je, napominje, vremena za čekanje sve manje, a "srpskom narodu je dozlogrdilo da svi napadi na decu, ljude, imovinu naših građana ostaju bez kažnjavanja odgovornih".


"Strašno je, poštovani predstavnici međunarodne zajednice, da deca, poput Mihajla u 21. veku žive u strahu od novog dana, umesto da mu se raduju i maštajući grade planove o boljoj budućnosti svih nas", poručio je Rakić, a navodi se u saopštenju Srpske liste.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading