"PRAVDU ĆU ČEKATI DOK SAM ŽIV" Služen parastos ubijenim dečacima iz Goraždevca
Kosovo onlajn

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Goraždevcu danas je služen parastos dečacima stradalim na današnji dan pre 18 godina na reci Bistrici, Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, koje su iz vatrenog oružja ubili albanski ekstremisti.

Prastosu su prisustvovali rodbina ubijenih, meštani Goraždevca, predstavnici Kancelarije za KiM i lokalne samouprave.

Otac ubijenog Pantelije, Milisav Dakić rekao je da će pravdu čekati dok je živ, ali da se od njega traži da sam podnese tužbu za šta nema mogućnosti.

- Pitao sam i advokate Albance, nijedan neće da prihvati pa pokrene ovo pitanje, da li iz straha ne mogu - zapitao se Dakić, prenosi Kosovo onlajn.

Jedan od dečaka koji su 13. avgusta 2003. godine preživeo napad, Đorđe Ugrenović, kaže da mu je mnogo je teško kada dođe 13. avgust.

- Utisci su isti kao i tog dana. Otišli smo da se rashladimo od letnjih vrućina i niko nije očekivao da će se tako nešto desiti. Nažalost, Iva i Panto nisu preživeli - rekao je Ugrenović.

 

SIMBOL VELIKOG STRADANJA SRPSKOG NARODA

 

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević kazao je da su meštani Goraždevca razočarani što počinioci ubistva nisu pronađeni.

- Nažalost, ni dan danas nisu pronađeni počinioci ubistva te nevine dece. Ogročeni smo na međunarodnu zajednicu, kosovsko pravosuđe i policiju zato što su obustavili istragu i nisu pronašli počinioce - rekao je Dimitrijević.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković kazala je da je ubistvo dece u Goraždevcu simbol velikog stradanja srpskog naroda i jedna od najvećih tragedija.

- Ali mi ne odustajemo, mi smo zajedno ovde i da odamo počast, i da poručimo da nastavljamo da se borimo za mir i istinu i budućnost na ovim prostorima - kazala je Stojanović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading