PRIMER PATOLOŠKE MRŽNJE Na KiM će uništiti korona testove koje je poslala Srbija
Foto: Ilustracija

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitija izjavio je danas da je hiljadu testova koje je Srbija poklonila Kosovu uskladišteno i da će uskoro biti uništeni.


Na pitanje opozicionog poslanika Demokratske partije Kosova Bekima Hadžiua, šta se dogodilo sa 1.000 antikovid testova koje je Srbija poklonila Kosovu za vreme prve vlade Aljbina Kurtija, Vitija je rekao da su ti testovi uskladišteni, da nikada nisu korišćeni i da će uskoro biti uništeni, prenosi prištinski portal "Reporteri".

"Za testove koje pitate, na osnovu podataka Nacionalnog zavoda za javno zdravlje (NIPHK), oni se čuvaju kao i većina drugih laboratorijskih materijala. Nikada nisu bili korišćeni zbog isteka roka. Tretiraće se kao svi materijali kojima je istekla mikrobiologija prema procedurama odeljenja za mikrobiologiju u NIPHK", izjavio je Vitija.

Imajući u vidu da se radi o malim količinama, on je istakao da nisu potrebne posebne procedure, kako bi se testovi zajedno sa ostalim laboratorijskim otpadom odložili.

S obzirom na vreme kada su testovi poklonjeni,sasvim je logičan zaključak da su privremen kosovske vlasti između zdravlja građana i svoje lične promocije, zasnovane na mržnji prema Srbiji, izabrale ovo drugo. 

 

Komentari (0)

Loading