JEZIVO, ZMIJA KUJE PLANOVE U HAGU  Tači spreman da opet ubija svedoke!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Komandant zločinačke OVK Hašim Tači poznat pod nadimkom Zmija zatražio je od suda u Hagu spisak svedoka koji će svedočiti protiv njega na suđenju za najmonstruoznija ubistva i druge zločine koje je počinio na Kosmetu!

Ovaj zahtev sudsko veće će najverovatnije odbiti jer Haški sud ne želi da rizikuje i svedoke dovede u opasnost. Poznato je odranije da je više desetina svedoka protiv Tačija ubijeno ili nestalo, a mnogi od njih su odustali od svedočenja nakon što im je prećeno.

Specijalno tužilaštvo sredinom oktobra sudu će podneti listu svih svedoka, ali i dokaza ne samo protiv Tačija, već i Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija kojima se takođe sudi u Hagu. Optužnice protiv četvorice lidera OVK su potkrepljene čvrstim dokazima koji nesumnjivo potvrđuju ratne zločine  nad Srbima, Romima i Albancima. Tužilaštvo će do oktobra uvrstiti još desetak svedoka i dokaza, a do tada bi trebalo da bude kompletiran i spisak direktnih i indirektnih žrtava terorističke OVK. Tužilaštvo, kako Alo! saznaje od izvora iz Prištine, planira da podnese još dva zahteva za zaštitu svedoka.

- Postoje i video-snimci koji nedvosmisleno dokazuju krivicu Hašima Tačija i ostalih kojima se sudi u Hagu. Spisak svedoka se krije od osumnjičenih jer tužilaštvo dobro zna kako su ranije završavali svedoci protiv lidera OVK. Tači pokušava da sazna bar jedno ime, ali je identitet svedoka za sada dobro skriven - kaže naš izvor.

Veselji hoće na slobodu

JEZIVO, ZMIJA KUJE PLANOVE U HAGU  Tači spreman da opet ubija svedoke!

EPA

 

Advokatski tim Kadrija Veseljija zatražio je od Specijalnog suda u Hagu da njihovom branjeniku omogući da se brani sa slobode. Oni u zahtevu navode da tužilaštvo protiv ovog zločinca navodno ne poseduje nikakve dokaze i da bi zato trebalo da bude pušten na slobodu.

Advokat Artan Krasnići kazao je da se mera zatvorskog pritvora Veseljiju može zameniti merom kućnog pritvora ili redovnog javljanja policijskoj stanici.

 

Branioci optuženih gotovo svake nedelje šalju žalbe i druge podneske sudskom veću u kojima se žale na to što im nisu dostavljena imena svedoka i dokazi koje tužilaštvo poseduje. Pored toga, advokat Gregori Kiho pre nekoliko dana zatražio je od Specijalnog suda puštanje iz pritvora Hašima Tačija. On se u zahtevu usredsredio na navode sudije Nikolasa Gijua, koji je odbio prethodni zahtev sa obrazloženjem da Tači ima veliku političku moć i široku podršku u javnosti, što bi olakšalo njegovu poziciju u sudskom procesu.

- Od Tačijeve ostavke, novembra, 2020. godine, politički pejzaž na Kosovu se promenio. Na izborima održanim u februaru 2021. Tačijeva stranka osvojila je 17,009 odsto glasova i 19 poslaničkih mesta. Više nije ni stabilna opoziciona snaga. On više ne uživa uticaj, popularnost i podršku, naveo je američki advokat Kiho u zahtevu za pušanje na slobodu Hašima Tačija. Odluka o zahtevu za puštanje Tačija iz pritvora još nije objavljena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading