PROGON I ODMAZDA PREMA SRBIMA SA KOSOVA Na Jarinju uhapšen osamdesetogodišnji Srbin!
Tanjug

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Veselinović, raseljeno lice iz Gornjeg sela kod Prizrena, jutros je sa sinovcem krenuo na Kosovo i Metohiju, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je odmah obezbedila branioca Veselinoviću, a urgiraće povodom njegovog slučaja i pred svim relevantnim međunarodnim činiocima.

"Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova i Metohije, koji se hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima", kaže se u saopštenju.

Sa tim u vezi je, navodi kancelarija za KiM, i današnja presuda Ristu Jovanoviću, koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji.

"Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu, jer sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova i Metohije", ocenjuje se u saopstenju.

O tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji, ukazala je Kancelarija za KiM.

GERVALA NAJAVILA PRAVOSLAVNU IZDAJU!? "Očekujemo uskoro dobre vesti iz Grčke"

JEREMIĆ HRABAR SAMO KAD TVITUJE Petković: Šta ti znaš šta su pregovori Kockalone, ti samo znaš kako se izdaju nacionalni interesi!

"RAČAK JE ISCENIRAN" Šok otkriće nemačkog istoričara: Spremali su kopnenu ofanzivu na Srbiju sa 200.000 vojnika!

Komentari (1)

Loading
Vuk

21.07.2021 17:20

Srbijo kada ćeš krenuti RECIPROČNO po centralnoj Srbiji?!