POČELO SPROVOĐENJE GNUSNOG PLANA Žele da optuže Srbe za trovanje u Dečanima, tužilaštvo u Peći pokrenulo istragu!
Privatna arhiva

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da sprovodi istragu o mogućoj vezi dvojice Srba sa situacijom u Dečanima i masovnim trovanjem u trom gradu.

Kako je tužilaštvo saopštilo, identifikovana su dvojica Srba koji su viđeni u opštini Dečani nekoliko dana pre nego što se više od hiljadu građana otrovalo pijući vodu, prenosi ''Koha ditore''.

Tužilaštvo je navelo da radi na tome da utvrdi da li su oni imali bilo kakve veze sa tom situacijom.

Kako je navedeno, identifikacija je zasnovana na snimcima bezbednosnih kamera, a sprovedena je u koordinaciji sa kosovskom obaveštajnom agencijom. 

Ranije danas, stigla je vest da je službenik zadužen za sigurnosne kamere u Dečanima uhapšen nakon što je potvrđeno da kamere već dva meseca nisu u funkciji na ovom području, preneo je prištinski Reporteri,

Hapšenje je usledilo nakon što je više od 1.500 ljudi u Dečanima manifestovalo simptome trovanja od 10. jula. Prema najnovijim testovima Instituta za javno zdravlje, ispostavilo se da je deo vode za piće iz vodovoda "Hidrodrini" kontaminiran bakterijama.

Institut za Javno zdravlje u Prištini je objavio ranije da je u vodi pronađena bakterija ešerihija koli koja bi mogla biti uzrok tegoba kod oko 1500 meštana koliko ih je zatražilo lekarsku pomoć i zbog čega je čak proglašena i vanredna situacija u ovom mestu.

Predsednik opštine Dečan Baškim Ramosaj saopštio je pre dva dana na konferenciji za novinare da smatra štetnim što je javnost bila koncentrisana na informacije iz određenih medija.Ipak, dodao je, da će razjašnjenju ovog slučaja biti do kraja posvećen, a posebno da bi dobio odgovore na neke teorije zavere.

Da teorijama zavere nema mesta , kojima su inače određeni krugovi na Kosovu  i u prošlosti bili skloni, potvrđeno je i u centralnoj Srbiji, čim su iste plasirane. Istaknuto je da je to još jedan pokušaj destabilizacije predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading