DUBOKA DRŽAVA OSMISLILA PLAN Protiv Srbije je pokrenuta operacija!
Foto: Alo/Masonari Jošida

 

Protiv Srbije je pokrenuta hibridna operacija, a težišne akcije su na Srebrenici, kompromitovanju srpskog korpusa i blaćenju našeg naroda, kaže za Pink Ljuban Karan, potpukovnik KOS-a u penziji. On naoružavanje takozvane vojske Kosova vidi kao vojnu pretnju i ozbiljnu provokaciju.

- U ovoj fazi Srbija treba da se drži u stalnoj napetosti i neizvesnosti da je vojni sukob moguć. Svaki sukob zaustavio bi ekonomski napredak Srbije, a propast naše ekonomije i jeste jedan od ciljeva – kaže Karan.

Procene su, kaže, da je ekonomsko oslabljenje osnovni uslov da se Srbija “lomi” i prilagođava zapadnim interesima na Balkanu. Podseća da je Vojska Srbije najviše oslabljena zahvaljujući zapadnim vlastima, tokom trenda pripreme za ulazak u NATO pakt.

- Dok su sve vojske u regionu jačale, naša je slabila. Vojska Hrvatske pretekla nas je tada za tri koplja, međutim, danas smo po svetskim standardima visoko na listama – kaže Karan.

DUBOKA DRŽAVA OSMISLILA PLAN Protiv Srbije je pokrenuta operacija!

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 

 

Prof. dr Duško Tomić, sa Univerziteta za bezbednost i globalne studije Američkog univerziteta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ocenjuje da kosovske bezbednosne snage nisu pretnja za Republiku Srbiju i srpsko stanovništvo. Ovo je, podseća, izjavio i predsednik Vučić.

- Putite izjave Vljose Osmani i drugih amatera u poznavanju bezbednosnih prilika – kaže Tomić za Pink i dodaje:

Albanci će, podsticani dubokom državom, ići na tzv. subverzivne elemente rada protiv Srbije, jer znaju da u vojnom pogledu ne predstavljaju nikakvu pretnju za nas. Osim toga, raznim igricama u međunarodnim organizacijama pokušaće da traže neko svoje mesto.

DUBOKA DRŽAVA OSMISLILA PLAN Protiv Srbije je pokrenuta operacija!

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

 

Na pitanje o izjavi Vljose Osmani, koja je rekla da bi intervencija Srbije na Kosovu značila rat Srbije sa SAD, Tomić kaže da je to “klasično lupetanje”.

- SAD na napadnu Srbiju? Mi imamo odličnu vojnu saradnju sa njima, kao što je imamo sa Kinom, Rusijom, Turskom… Hajde da se uozbiljimo – kaže Tomić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Veso

17.07.2021 15:51

Gradjanima Srbije mogu samo da popuše, a. Vučiču isto tsko, samo ako im dozvoli, smradovi