Nedžmedin Spahiu: Albanski političari da prestanu sa huškanjem, Srbi nisu krivi!
Privatna arhiva

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu pozvao je političke predstavnike Albanaca u Dečanima da se suzdrže od “huškačkih komentara na međuetničkim osnovama.

U izjavi za Kosovo onlajn Spahiu je komentarisao masovno trovanje vodom u tom mestu i naglasio da je, bez obzira da li je to uradio Srbin ili Albanac, odgovornost za trovanje velikog broja meštana Dečana na lokalnim organima vlasti.

On smatra da su u ovom slučaju zakazale i centralne i lokalne institucije na Kosovu, koje su pokazale nesposobnost da zaštite svoje građane. “Opština Dečani je gotovo stopostotno naseljena Albancima, tako da se nikakva krivica ne može pripisati Srbima. To je izbegavanje odgovornosti za nešto, što se ne sme desiti”, kaže Spahiu.

U kosovskim medijima su osvanuli naslovi da su "dva Srbina viđena u Dečanima pre prijavljenih slučajeva trovanjem vodom iz bunara". Spahiu ukazuje da ovakave tvrdnje okreću tok događaja u pogrešnom smeru i bacaju sumnju da su Srbi mogući krivci za ovaj slučaj, što se ne može isključiti, ali ni sa sigurnošću tvrditi dok se istina ne dokaže.

 “Veoma je loše što se spominju Srbi, može biti da je to neko namerno uradio, ali zašto se to ne dokaže ili zašto institucije nisu delovale i sprečile tako nešto. Sama činjenica da se još uvek ne zna uzrok trovanja meštana, očigledna je odgovornost institucija Kosova, a naročito tamošnjih lokalnih organa vlasti”, ističe Spahiu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
arsa

16.07.2021 11:23

Очигледно има и разумних међу албанцима