NAPADAJU LJUDE SAMO ZATO ŠTO SU SRBI Albanci brutalno pretukli Ranka, starac ima modrice i podlive po telu
Foto: Printscreen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je u selu Dolevac napadnut 67.godišnji Ranko Bacić, koji je došao da obiđe svoje imanje, i da ga je napala grupa Albanaca samo zato što je Srbin.

- U Pećkoj bolnici je, zadobio je povrede i to vam sve govori u kakvim uslovima danas žive Srbi na KiM, pogotovo ovde u Metohiji, Klini, Istoku - izjavio je Petković koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Naveo je da slučaj Dragice Gašić i Bacića pokazuje da ne postoji politička volja u Prištini da se Srbi vrate i da žive na svojim imanjima koja su, kako kaže, većim delom uzurpirana.

- Zbog toga još jednom apelujemo, pre svega, na međunarodnu zajednicu i one koji su dužni da osiguraju bezbednost za naš narod na KiM, da se bolje pozabave svojim poslom, da pojačaju patrole u srpskim sredinama i tamo gde sve Srbi žive, i da na taj način probamo da sprečimo incidente koji su usmereni prema Srbima - naveo je Petković.

Od početka godine, kako dodaje, zabeleženo je više od 73 incidenta, što znači da je u prvih šest meseci registrovan isti broj incidenata koliko ih je bilo tokom čitave prošle godine.

Još uvek nepoznate osobe fizički su napale Bacića i nanele mu telesne povrede. Prema tvrdnjama malobrojnih Srba u povrtaničkom selu Dolac kod Kline, Bacića su u ponedeljak popodne na putu ka svom imanju napali Albanci. Prva pomoć nesrećnom čoveku pružena je u Domu zdravlja u Klini, odakle je prebačen u bolnicu u Peći, gde ga čuva policija. 

Inače, šezdesetsedmogodišnji Ranko Bacić živi u Velikoj Plani kao interno raseljeno lice, a u Dolevac na porodično imanje došao je da izvadi lična dokumenta u Klini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading