Kancelarija za KiM obezbedila novčanu pomoć i dopremanje hrane za Dragicu Gašić (VIDEO)
Foto: Printscreen

Povratnici Dragici Gašić iz Đakovice Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je novčanu pomoć u iznosu od 300.000 dinara, kao i dopremanje hrane, dok je Vuksanu Gojkoviću, koji joj pomaže, obezbeđeno radno mesto, rekao je danas tokom posete opštini Klina direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je slučaj Dragice Gašić izneo u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine i naveo da ako Priština želi normalizaciju odnosa mora pre svega da poštuje osnovna ljudska prava.

"Ako neko misli da se na takav način radi povratak Srba na Kosovo opasno se vara, jer su poruke koje se šalju, kao u slučaju Dragice Gašić, poruke zastrašivanja interno raseljenih kako se ne bi vratili. Ono što smo sada učinili, doneli smo odluku da pomognemo finansijski, da dodatno opremi stan, da obezbedi uslove, a država Srbija će da pomogne sve što može, pre svega u bezbednosnom smislu jer to je najvažnije", kazao je Petković.

Petković je tokom posete opštini Klina razgovarao sa povratnicima iz Berkova i najavio pomoć u formiranju poljoprivredne zadruge kako bi srpski ratari imali mogućnost prodaje i plasiranje proizvoda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading