ZLO UDARILO NA IZVOR ŽIVOTA Oglasio se gradonačelnik Dečana
Foto: Shutterstock/ Irina Kozorog

 

Ali i da to moraju da potvrde nadležni organi.

Ramosaj je rekao da su u početku sumnjali da je reč o sezonskoj bolesti, ali da se usled povećanjavanja broja pacijenata došlo do pretpostavke da je razlog voda, kao i da su preduzete sve mere kako bi se pronašao uzrok onoga što se dogodilo, prenosi Koha.

''Voda koju 10 sela koristi preko istih cevi ne sme da se koristiti. Pozvali smo tužilaštvo, policiju, RVC "Hidrodrini" da istraže situaciju. Do sada su prvi rezultati pokazali da je voda bila hemijski čista, ali moramo sačekati biološku analizu iz laboratorije koja se očekuje u večernjim satima. Zatim, mora da se uradi dodatna ekspertiza kako bi se sto odsto tačno znalo šta se dogodilo. Laboratorija će dati tačan odgovor”, rekao je Ramosaj.

Ukoliko se dokaže da je bilo trovanja vodom, Ramosaj je najavio da će se preduzeti zakonske i administrativne mere protiv vodovoda.

Podsetimo, oko 823 osoba primljeno je od subote u Centar za medicinsku zaštitu u Dečanima sa simptomima trovanja pijaćom vodom.

To je rekao direktor Centra Selmon Beriša i dodao da je od 823 pacijenata, njih 428 imalo iste simptome koji ukazuju na trovanje vodom, prenosi koha.

Kako je dodao, pacijentima je uzet bris u Institutu za javno zdravlje kako bi se utvrdio tačan uzrok trovanja, a pokrenuta je i istraga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading