ALBANCI PODIVLJALI! Srbi održali protest u Kosovskoj Mitrovici!
Tanjug

Protest je završen posle šetnje do glavnog mosta na Ibru i nije bilo incidenata, a prisutni su se nakon protesta mirno razišli, javlja Kosovo onlajn.

Jedan od učesnika skupa Aleksandar Arsenijević rekao je da se od početka godine desilo više od 70 incidenata nad srpskim stanovništvom na Kosovu.

"Pre dva meseca su isprebijani momci u Mitrovici, isprebijani su i momci u Gračanici, teroristički napad kod Tehničke škole i sada slučaj prebijanja malog Nikole čije reči da nikada neće otići sa ovih prostora ohrabruju, ne samo mene, već sve nas“, rekao je Arsenijević.

Kako navodi, u svakom Srbinu na Kosovu postoji strah kako će neko tumačiti njihovo slobodno pravo na obilazak manastira, prijatelja, rodbine.

„Ovo hapšenje koje se desilo na Vidovdan uliva strah kod svih ljudi, mojih prijatelja. Šta će se desiti ako sutra odemo u posetu nekom manastiru, da li će to biti po izjavama ministara iz kosovske vlade hranjenje nacionalizma? Iza mene nije nacionalizam već mladi ljudi koji sve nas ohrabruju da ostanemo ovde i da gledamo svoju budućnost koja nije pod tuđim čizmama i pendrecima, već da živimo u miru i u slozi i nećemo dozvoliti da se i u budućnosti dešavaju ovakve stvari“, navodi on.

Arsenijević poziva i predstavnike medunarodne zajednice da obrate pažnju na sve izraženiji porast albanskog nacionalizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading