KURTI DOBIO PODRŠKU Kreće krađa neslućenih razmera!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Koha prenosi saopštenje u kome se navodi da je Aljbin Kurti primio je od izraelskog premijera Naftalija Beneta odgovor na pismo koje je poslao njemu i premijerima i predsednicima 56 zemalja i u kojme je izrazio stavove Republike Kosovo o kulturnom nasleđu na teritoriji KiM i značaju njegove zaštite.


"Izrael će biti srećan što može da vam pomogne u zaštiti spomenika od ''univerzalne kulturne vrednosti'', kao i u pomoći da se na njih obrati pažnja, ali i u njihovo pretvaranje u turističku destinaciju. Imamo ogromno iskustvo sa našim kulturnim mestima u Izraelu, posebno u Jerusalimu i ono što u tom smislu znamo, podelićemo sa vama", napisao je Benet.

U ime izraelske vlade, kako se navodi premijer Benet izrazio zahvalnost za otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Rada

06.07.2021 10:41

Hocete opet protiv boga, suze same teku.

Ruzica

07.07.2021 17:51

Uvek sam saosecala sa Jevrejima zbog onog sto su proziveli za vreme drugog svetskog rata. Jos '99 sam shvatila da nisu oni dobri ljudi. Ni jednom recju nisu osudili bombardovanje nase zemlje. Sada jos vise pokazuju kakav je to los narod. Klaru Mandic, Jevrejku i jos mnogo njihovd dece spasavali su Srbi, a oni daju podrsku otimanju nase teritorije. Oteli su i oni palestinsku.Pocecu da zalim Palestince. Bog zna sta se moze jos desiti. Oni za mene nisu prijatelji srpskog naroda..