ALBANCI ME KAMENUJU I LEPE SLIKE ZAKLANIH ŽENA NA VRATIMA STANA Petković obišao Dragicu Gašić - prvu Srpkinju povratnicu u Đakovici (FOTO)
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Dragica Gašić je prvi srpski povratnik u Đakovicu od 1999. godine. Ja sam se danas sreo sa njom da porazgovaramo o svemu, o problemima koji je muče ovog trenutka otkad se vratila u svoj stan i svoj rodni grad - rekao je posle sastanka sa prvom povratnicom u Đakovici Petar Petković. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

 

On je istakao da se Dragica Gašić po povratku suočila sa mnogo čim, pre svega sa nedostatkom bezbednosti, ali i da se suočava i sa raznim pretnjama. Suočava se sa kamenovanjem njenog stanja, sa lepljenjem najrazličitijih slika preklanih žena, valjda, kako ističe, sa porukom da će tako i ona da završi. 

- Šta jedna žena Srpkinja smeta bilo kome. Ona se vraća i vratila se u svoj stan, u svoj rodni grad, tamo gde je rodila svoje dvoje dece, tamo gde je živela, tamo gde je radila. Nikome ne smeta, ona nije nikakava pretnja, zato ne možemo da razumemo da se danas baš na Vidovdan organizuje 11 različitih nevladinih organizacija i potpisuju peticiju da je proteraju iz njene rodne Đakovice, a koliko čujem, da danas organizuju i protest ispred njenog ulaza, gde ona živi - rekao je Petković i dodao da je Dragica Gašić danas i heroj i mučenik. On je dodao da je o njenom slučaju obavestio i predsednika Vučića, i da će Dragini Gašić pomoći svim vidovima pomoći koji su joj neophodni. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

 

- Država Srbija je uz Dragicu i već smo preuzeli mere kako bi joj olakšali život - podvukao je Petković, dok je Dragica obraćajući se novinarima, plačući ispričala da je poslednjih 20 dana od kada se vratila u Đakovicu Albanci neprestano uznemiravaju, da je kamenuju, lepe plakate sa porukama kako će je zaklati, i to sve nakon što je obišla policija sa Kosova. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

 

- Oni prate kada policija koja me obilazi ode i tada dolaze da mi lupaju na vrata, bacaju kamenje na prozore, uzvikuju, prete mi - rekla je plačući ova žena kojoj je bila jedina želja da se vrati u svoj stan i rodni grad.

Iako ističe da se nadala otporu zbog njenog povratka, Dragica smatra da takvo ponašanje ničim nije zaslužila, jer je vaspitavana da nikon ne mrzi i ne napada.

Komentari (0)

Loading