KOMŠIJE NAM RADE O GLAVI! Ministar u Luksemburgu lobira za Prištinu, koriste preloman trenutak!
Tanjug/Ap

Pre sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU, naglašeno je da još uvek nema sporazuma o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom zbog protivljenja Bugarske.

Za Albaniju ne postoje prepreke, ali kako izveštava hrvatski HRT, neke zemlje ne žele da razdvoje pitanje otvaranja pregovora s Albanijom od otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom.

Ministar Grlić Radman rekao je da Kosovo treba što pre da dobije liberalizaciju viznog režima i da Hrvatska to snažno podržava.

"Hrvatska bi želela da što pre razgovara o statusu kandidata za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Grlić Radman i još jednom naglasio potrebu promene izbornog zakona u toj zemlji kako bi se osigurala ravnopravnost tri naroda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ivan

23.06.2021 01:43

Može kada vi prestaneteda pravite pitanje Sloveniji zbog Piranskog zaliva i dignete napokon šape sa njega, i naravno kada Istru budete vratili Italijanima. Da li vi znate koliko su Italijani izgubili dobrobiti time što ste im oteli Istru taj biser Evrope. Cela Italijanska morska obala ne može da se uporedi sa obalama Istre. Najgore je to što smo vam mi pomogli da je sačuvate