UZBUNA U PRIŠTINI Kurti je prevarant, lažna država u šoku posle fijaska u Briselu!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Skandalozan nastup "prevaranta Kurtija" i obmana naroda Kosova jer fokus dijaloga sa Vučićem nije bio na međusobnom prizanju, poručio je nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Nešto slično tvrdi i doskorašnji koordinator za dijalog Skender Hiseni.

- Kurti je uspeo da oslabi pregovaračku poziciju Kosova u nastavku dijaloga svojim diletantskim ponašanjem, populističkom arogancijom i izraženom neodgovornošću, koja će se, hteo to ili ne Aljbin Kurti, nastaviti. Kosovo je u Briselu uradio upravo ono što su voleli Vučić i Srbija. Kurti je izrazio želju da zadrži status kvo - rekao je Hiseni.

Predstavnici Demokratske partije i Demokratskog saveza nekadašnjeg lidera Hašima Tačija i Ise Mustafe,tvrde da je Kurtijev nastup u Briselu bio u korist Srbije, dok mu analitičari daju još vremena.

- Najbolje će o tome glasači da sude. Da li se Kurti toliko promenio i da ga na neki način kazne - kaže Ardian Arifaj, bivši savetnik Hašima Tačija.

Za poznavaoce političkih prilika Kurti se ipak u Briselu nije ponašao neočekivano.

- Naravno da je bilo očekivano da će obe strane u ovom prvom sastanku samoda predstavljaju svoje pozicije i da više se obraćaju svojim glasačima, nego da daju nešto substencijalno za taj proces - kaže Arifai.

Iz Socijal-demokratske partije Kosova, ocepljenog krila Kurtijevog samoopredeljenja, sarkastično saopštavaju. "Sastanka u Briselu nije bilo jer je Kurti obećao da će prvo zatražiti prizanje Kosova od strane Srbije. Ovo je fotomontaža, ovaj sastanak se nije dogodio", navodi ova stranka.

Komentari (0)

Loading