GRAĐANI GORAŽDEVCA U ŠOKU! Pripadnici KFOR-a zaustavljali Srbe i postavljali im čudna pitanja o Visokim Dečanima!
MANASTIR VISOKI DECANI FOTO: Tanjug Zoran Zestic

Kako prenosi Radio Goraždevac, oni su ispričali da su ih pripadnici te misije pitali kakvo je njihovo mišljenje o tome da li bi bilo dobro da manastir umesto KFOR-a obezbeđuje kosovska policija.

Meštanin Goraždevca, koji je želeo da ostane anoniman naglasio je da su skro svi odgovorili negativno i naveo da tamošnji Srbi nemaju poverenja u kosovsku policiju.

On kaže da su vojnici građane pitali i za mišljenje o izgradnji puta oko manastira i drugim pitanjima u vezi sa manstirom Visoki Dečani.

Tanjug

 

Radio Goraždevac je povodom ovog pitanja kontaktirao glavnu komandu KFOR-a ali odgovor nije stigao.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić rekao je da ni manastir ni Eparhija raško-prizrenska nisu obavešteni o bilo kakvoj anketi ili prenosu zaštite manastira na kosovsku policiju.

On je podsetio na tešku situaciju u kojoj manastir živi već 22 godine, izložen oružanim napadima i pritiscima privremenih prištinskih nstitucija koje, kako kaže, ne poštuju ni zakone ni sudske odluke sopstvenih sudova.

"Posebno začuđuje da KFOR prethodno o ovim pitanjima nije pitao za mišljenje ni našu Eparhiju ni manastir Visoki Dečani, koji su ovih dana zatražili dodatnu zaštitu nakon najnovijih pretnji i incidenata. Ovakve ankete u našem narodu doživljavaju se kao svojevrsan pritisak i provokacija i ne vode izgradnji poverenja”, rekao je Janjić za Radio Goraždevac.

Komentari (0)

Loading