PANIKA MEĐU ALBANCIMA Srpska zastava se ponovo zavijorila na Košarama (FOTO)
Printscreen

Objave na Instagramu i pisanje beogradskih medija da se srpska zastava zavijorila na Košarama, izazvali su burne reakcije i oprečne informacije u prištinskim medijima, a kako prenosi Kosovo onlajn, mladić za kojeg je navedeno da je okačio zastavu napisao je da je nije tamo ostavio.

"Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku", naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori medu mnogim albanskim zastavama koje su poderane.

"Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu", piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

 

 


Kosovska policija je dematovala vest da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za "Gazetu ekspres" da nadležene jedinice kontrolišu to područje.

Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave u osmatračnicu na Košarama nazvala "činom provokacije Srbije" i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.

 

 

Komentari (2)

Loading
Ajme

14.06.2021 11:02

Da, panika je takva da su zakrčili ulice u bežaniji i u suzama mole da se preobrate u pravoslavlje.

Luka

14.06.2021 12:15

Albanci uvek primitivci i nekako smrde brate mili fuj