LAJČAK I PALMER U PRIŠTINI OKUPILI SVE KLJUČNE ALBANCE! Vjosa izašla, ostali sa Kurtijem, Hoti, Hodžaj i Ljumir već dobili instrukcije! (VIDEO)
Printscreen

Lajčak i Palmer razgovarali sa Osmani, trenutno sa Kurtijem

Lajčak i Palmer će se, kako je najavljeno, sastati i sa potpredsednikom vlade u Prištini Besnikom Bisljimijem i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom.

 

Palmer je ranije danas u Prištini razgovarao sa delegacijom Srpske liste, a kako je saopšteno, na sastanku je posebno naglašena potreba za poštovanjem prava srpskog naroda, ali i za nastavkom dijaloga pod pokroviteljstvom Evropske unije između Beograda i Prištine, u svetlu primene do sada postignutih sporazuma, pre svega u vezi sa Zajednicom srpskih opština, energetici i pravosuđu.

Palmer je razgovarao i sa bivšim kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, kao i sa liderima Demokratskog sveza Kosova i Demokratske partije Kosova, Ljumirom Abdidžikuom i Enverom Hodžajem.

 

Očekuje se da će da će Lajčak i Palmer sutra održati konferenciju za novinare.

U diplomatskim izvorima u Briselu za Tanjug je ranije rečeno da je poseta u vezi sa napretkom u dijalogu Beograda i Prištine i organizacijom nove runde razgovora na najvišem političkom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Sastanak je planiran za 14. ili 15. jun u Briselu, ali i dalje, kako se navodi, "u mnogome zavisi i od stava jednog od učesnika dijaloga".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zagor

31.05.2021 19:37

Samo jednu bombu i svet oslobodjen za nekoliko budala!!!