Kurti želi da izazove haos, uslediće problemi u dijalogu sa Beogradom
Tanjug/Ap

 

“Skeptičan sam da će ubediti opoziciju na saradnju. Ne bi trebalo da se ujedine vlada i opozicija u ovom procesu. Na primer u Srbiji gospodin Vučić nikada ne traži od opozicije da budu deo te delegacije jer vlada ima mandat i treba da postupi prema njemu. Ovo je mentalitet pre proglašenja nezavisnosti Kosova, tako je bilo u Rambujeu i Bečkom procesu a sada zaista mislim da ne bi trebali da se ujedine, jer opozicija treba da ima prostora da kritikuje vladu ako donese neke loše odluke”, kazao je Krasnići. 

Prvi u nizu sastanaka premijer Kurti održao je juče sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem, dok se danas očekuje sastanak sa predsednikom Demokratskog saveza Kosova Ljumirom Abidižikuom. Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio da neće učestvovati na sastanku, iako je Kurti uputio poziv i njemu. 

Krasnići nije iznenađen stavom Demokratske partije Kosova da se ne odazove sastanku, podsećajući da i sam premijer dok je bio u opoziciji nije bio konstruktivan.

“Gospodin Kurti je primer čoveka koji je odbio svaku vrstu saradnje sa vladom kada je bio u opoziciji, mislim da zbog toga ima jedan politički i psihološki hendikep jer nije bio pravi primer saradnje, zapravo bio je suprotno od toga. On je sve vreme pokušavao da linčuje i satanizuje vladu na svakom koraku ka dijalogu ili nekom dogovoru, zbog toga Demokratska partija Kosova ne želi da učestvuje u toj njegovoj inicijativi”, objašnjava Krasnići.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading