ŠOK ZA LAŽNU DRŽAVU Teroristi OVK kreću u rušenje tzv. Kosova - postavili uslov: Evo šta traže od sopstvene kreacije
Foto: Shutterstock

Zakonom koji je usvojen 2014. godine, odnosno članom 18, predviđen je iznos penzija za tu kategorije, gde je navedeno da ne one mogu biti manje od minimalne zarade utvrđene na tzv. Kosovu.

Ipak, prema zvaničnicima aktuelne tzv. kosovske vlade, član 18. ovog zakona je ukinut 2017. godine, zakonskim izmenama "Zakona o veteranima" i ne očekuje se da će se novom promenom povećati penzije za tu kategoriju.

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku kaže da nije upoznat sa tim zakonskim izmenama.

On naglašava da zakon jasno precizira da "veterani" ne mogu imati penzije niže od minimalne zarade, a kako ističe, ako zakon bude promenjen, "veterani" će organizovati proteste.

"Ne može se menjati, jer zakon predviđa da veterani imaju penziju koja nije manja od minimalne zarade. U trenutku kada se minimalna zarada povećava na (tzv.) Kosovu, boračka penzija se takođe povećava. Zakon ne menja Vlada, već Skupština. Ako se zakon bude promenio, veterani će protestvovati protiv vlade", rekao je Kljinaku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading