TOMA FILA: Nema ništa od tužbe za genocid! Bivši akteri Haškog tribunala samo žele NOVAC
Foto: Printskrin Hepi TV

Najavu da bi advokat Nevenka Tromp, bivša saradnica haškog tužioca Džefrija Najsa, mogla da pomaže Kosovu u pripremi tužbe za genocid protiv Srbije, advokat Toma Fila vidi kao nameru da se upotrebe informacije iz procesa vođenih u Haškom tribunal i da se njima trguje.

“To je tezgaranje. Svi oni kada su ostali bez velikih plata, počeli su da traže tezge. Džefri Najs se ponudio da pomogne Kosovu, pa se nisu dogovorili oko para. Bivša portparolka Haškog tužilaštva Florens Artman je sva dokumenta koja je imala objavila u svojoj knjizi pa je kažnjena od strane Haškog tribunala. Svi oni hoće da tezgare i da sve ono što su saznali i mogli da saznaju iskoriste to radi lične zarade”, rekao je Fila.

Prema njegovim rečima od njihove pomoći nema ništa, samo mogu da imaju štetu.

“Izgledi za tužbu Kosova za genocid protiv Srbije su nikakvi. Jedna pokrajina da tuži svoju državu, koja je ranije priznata država, je nemoguće. Od tužbe nema ništa. Sve to služi Kosovu za unutrašnju upotrebu, a bivšim akterima Haškog tribunala da dobiju novac”, rekao je Fila.

Bivša saradnica haškog tužitelja Džefrija Najsa, Nevenka Tromp, rekla je da bi tužba Kosova za genocid protiv Srbije bila teško dokaziva, pre svega zbog činjenice da Haški tribunal nije istraživao Slobodana Miloševića zbog ovog dela, ali i ističe da je spremna da pomogne u pripremi tužbe ukoliko to Priština zatraži od nje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading