UZBUNA U LAŽNOJ DRŽAVI, KURTI NESPOSOBAN DA SPREČI GUBITAK ŽIVOTA Šta se dešava sa kupovinom vakcina, šta glumite?
EPA/KENZO TRIBOUILLARD

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri kaže da stranka kojoj pripada zahteva da se na vanrednoj sednici Skupštine, u ponedeljak, razgovara o pitanju vakcinacije, a ne o vladinom programu, prenosi Ekonomija online.

Tahiri je istakao da ABK želi da podrži vladu, tražeći od premijera Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitie da deluju u vezi sa upravljanjem i obezbeđivanjem vakcina.

„Zasedanje u ponedeljak ne bi trebalo da raspravlja o vladinom programu već o masovnoj vakcinaciji.. Šta se, momci, dešava sa kupovinom vakcina? Vi imate budžet u Vladi za kupovinu vakcina i zato pozivamo premijera Kurtija i ministra Vitiu da deluju. Donosite odluke kako biste sprečili gubitak života”, rekao je Tahiri.

On je dodao da je Kosovo u ravni sa mnogim siromašnim zemljama kada je u pitanju vakcinacija.

“U istoriji upravljanja, ova vlada nije donela odluku o glavnom pitanju. Imate budžet, imate izgrađen sistem i kupovinu bez protivljenja opozicije, šta vam se dođavola dogodilo, šta glumite. Ovde smo da pružimo podršku“, naveo je Tahiri.

Njegov stranački kolega Šemsedin Drešaj rekao da treba započeti masovnu vakcinaciju, ali da trenutan broj obezbeđenih vakcina na Kosovu to ne garantuje da je moguće uraditi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aco

15.05.2021 00:30

Nece da trose novac na to jer ce u Srbiji dobiti(vec se hiljade vakcinisalo u Srbiji)besplatno.