HRVATI SVESNI DA IH ČEKA TEŽAK POSAO Dalić: Znamo da će Japanci da se bore kao samuraji
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Hrvatska i Japan igraće sutra meč osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Najvažnije je da respektujemo rivala, koji je pobedio dva svetska šampiona, Nemačku i Španiju, iako su gubili u prvom poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Mi nikoga ne smemo da potcenimo, znamo da će se boriti kao samuraji, ali ni mi nećemo drugačije da se postavimo. Znamo šta nam znaci ova utakmica. Ne smemo nikoga da potcenimo, a teren će da pokaže ko je bolji - izjavio je Dalić na konferenciji za novinare.

Hrvatska je pre četiri godine u finalu SP u Rusiji poražena od Francuske 4:2. Dalić je odgovorio na pitanje novinara da li će Hrvatska ima šanse da osvoji titulu u Kataru.

HRVAT NIKAD JAČE ISPROZIVAO "ORLOVE" Sve svalio na Srbe: Sramota je to sa našim susedima...

- Niko neće da bude srećniji od nas ako bude tako. Prvenstvo je dosta kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prvi stepenik, a kad ga prođemo videćemo šta dalje - naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je naglasio da se nada da Luki Modrić ovo neće da bude poslednje veliko takmičenje.

- Šta god da kažem za Luku, premalo je. Neka mu Bog da zdravlja, neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije poslednji nastup u dresu Hrvatske. Luka je kapiten i vođa, neka potraje još - zaključio je Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading